Neurofeedback

Neurofeedback training

Wanneer je kind klachten ervaart als bijvoorbeeld: chronische vermoeidheid, stress, concentratieproblemen en hyperactiviteit kun je ervoor kiezen om je brein te gaan trainen door middel van Neurofeedback. Tijdens deze trainingen wordt er positieve feedback aan de hersenen gegeven, wanneer het trainingsprogramma goed wordt gevolg. 

Tijdens de Neurofeedback training maken we een breinmeting met een EEG-band. Deze band maakt een meting op 256 punten per seconden aan de voorkant van het hoofd. De gegevens die deze band meet, worden naar een computerprogramma gestuurd. Aan de hand van deze meting en een vragenlijst wordt een trainingsprogramma opgesteld.Het trainen van het brein wordt gedaan met de EEG-band en de Brainmarker app. In deze app laad je je eigen YouTube filmpjes, waarmee thuis in de eigen woonkamer getraind kan gaan worden. Dit trainen gebeurt minimaal 5x 30 minuten per week. 

Thuis is voor de training een telefoon of een tablet nodig met een stabiele internetverbinding. De EEG-band is in bruikleen.

Bij deze training worden geen diagnoses gesteld!