Visuele Screening en training

Soms vraag je je af waarom je kind niet aan rekenen, lezen of spellen toe komt. Belangrijk is om dan te weten dat je kijkt met je ogen en ziet met je hersenen. Dit betekent dat je hersenen en je ogen goed moeten kunnen samenwerken om tot leren te kunnen komen. Als dit niet het geval is, de ogen en de hersenen werken niet goed samen, dan hebben we het over een visuele disfunctie. Hierdoor kan het leren heel moeilijk en erg vermoeiend zijn.

Door middel van de Visuele screening bekijk ik hoe uw kind informatie waarneemt en of hier eventuele afwijkingen zichtbaar zijn. Doormiddel van deze informatie onderzoek ik hoe ik uw kind het beste kan begeleiden.

Deze screening gaat altijd vooraf aan een van de andere trainingen, waarmee ik uw kind kan ondersteunen. Mochten er een visuele disfunctie zichtbaar zijn, gaan we daar eerst mee aan de slag. Daarna kan gekeken worden of een andere training nog noodzakelijk is. 

Mocht uw kind brildragend zijn, worden de testen zowel met als zonder bril uitgevoerd. Dit om goed duidelijk te krijgen hoe de ogen en de hersenen samenwerken. Een bril kan een hulpmiddel zijn voor het kijken, maar is niet altijd helpend voor het zien.

Tijdens de training, die volgt na de screening, wordt met diverse oefeningen gewerkt aan de samenwerking tussen de ogen en de hersenen.